TR | EN
Tübitak Destekli Türk Dili Araştırmalarında Dil Bilimsel Bakış Açıları Yaz Okulu Eğitimi

Etkinlik Tarihi: 24 Ağustos 2015 00:00 - 28 Ağustos 2015 00:00

Amacı

Bu programın amacı; lisansüstü öğrencilere, araştırma kurumlarında görev yapan genç araştırmacılara ve uzmanlara bilim ve teknolojideki güncel gelişmelerin aktarılması veya yaygın kullanılması gereken tekniklerin öğretilmesi amacıyla Doğa Bilimleri, Mühendislik ve Teknoloji, Tıbbi Bilimler, Tarımsal Bilimler, Sosyal Bilimler ve Beşeri Bilimler alanlarında yurt içinde kurum/kişilerce düzenlenmesi planlanan ulusal, uluslararası katılımlı ve uluslararası bilimsel çalıştaylara, teorik ve uygulamalı kurslara, lisansüstü düzeydeki yaz ve kış okullarına ve seminerlere destek sağlamaktır.

Hedef Kitle

Lisansüstü Öğrencileri

Eğitim İçeriği

Türk dili araştırmalarında yaygın olarak geleneksel yöntemler kullanılmaktadır. Dilbilgisi çalışmalarında öteden beri eskimiş ve derinliğini kaybetmiş terim, tanım, teori ve uygulama biçimleri kullanılmaktadır. Sesbilgisi, biçimbilgisi, sözdizimi ve sözcük bilgisi gibi dilbilgisinin temel alanlarında yapılan çalışmalar bu yüzden, dünyadaki çağdaş çalışmalardan geri kalmış durumdadır.

Dünyada dilbilgisi çalışmaları dilbilimi ile birlikte yürütülmektedir. Disiplinler arası çalışmaların öne çıktığı son dönemde, dilbilgisine en yakın alan olan dilbiliminin bakış açıları çok önemsenmektedir. Dilbiliminin kendine mahsus kuram ve uygulamaları dilbilgisi çalışmalarında çok yararlı olabilmektedir. Bu noktada dilbilgisi ile uğraşanların, dilbilimsel bakış açılarını bilmelerinde çok faydalar vardır.

Bu nedenle yaz okulunun teması TÜRK DİLİ ARAŞTIRMALARINDA DİLBİLİMSEL BAKIŞ AÇILARI olarak belirlenmiş, ona göre öğretim üyesi ve konu seçimi yapılmıştır.

Eğitim Süresi

20 saat-5 gün

Eğitim Tarihleri

24 - 28 Ağustos 2015

Eğitim Programı

Ektedir

Eğitim Yeri

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Harezmi Salonu

Detaylı Bilgi ve İletişim

TUBİTAK desteğiyle yürütülecek eğitimle ilgili detaylı bilgiye aşağıdaki web sitesinden ulaşabilirsiniz.