2016-2017 YAZ OKULU KAYIT YÖNERGESİ
25.05.2017

Üniversitemiz 2016-2017 öğretim yılı yaz okulu ders kayıtları, Üniversitemiz web sayfası üzerinden yapılacaktır. Ders kayıtları aşağıda belirtilen adımlarla tamamlanacaktır.

Fakültelerin;  yaz okulunda açılacak dersleri, üniversitemiz ve diğer üniversite öğrencileri için kontenjanları, kayıt açıklamalarını fakülte sayfalarında kayıt tarihlerinden en az bir hafta önce ilan edilecektir.

Açılması planlanan dersler için tıklayınız.

Ders programı için tıklayınız.

1. ESOGÜ öğrencileri ve daha önceden üniversitemizden ders alıp öğrenci numarası ve şifresi olan diğer üniversite öğrencileri, açılan derslere ve kontenjan bilgilerine ESOGUBS ekranından da ulaşabilecektir.
  2. Öğrenci alacağı derslere karar verdikten sonra ders saatleri ile ödeyeceği ücreti yaz okulu ücret hesaplama sayfasından hesaplayabilecektir. Ücret Hesaplama Sayfası için tıklayınız.
  3. ESOGUBS sayfasında işlem yapabilmek için öncelikle öğrencinin Ziraat Bankası Eskişehir şubesinde açılan Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Yaz Okulu hesabına internet bankacılığı, Bankamatik(ATM)’ten ya da mobil bankacılıkla alacağı derslerin ücret ödemesini yapmış olması gerekmektedir. EFT/Havale/Şubeden ödeme olmayacaktır. (Ödeme işleminin nasıl yapılacağı resimlerle adım adım anlatılmıştır.)
  4. Önceden öğrenci numarası ve şifresi olmayan diğer üniversite öğrencileri ESOGUBS giriş sayfasındaki bağlantıyı kullanarak ücret ödemesini takiben öğrenci numarası ve şifre alacaklardır.  Öğrenci numarası ve şifresi olanlar ücret yatırmış olmaları şartıyla giriş yapabileceklerdir. Önceden öğrenci numarası olup şifresini unutan diğer üniversite öğrecnileri ise aynı sayfadan yeni şifre alabileceklerdir.
  5. Öğrenciler ESOGUBS ekranına giriş yaptıktan sonra açılan dersleri görüp seçecekler ve kayıtlarını tamamlayacaklardır. Yatırılan ücret,  seçilen derslerin ücreti kadar ya da daha fazla ise ve seçilen derslerin kontenjanı uygun ise sistem ders kaydını onaylayacaktır. Bölüm terminal izni veya danışman izni gerekmeyecektir.
  6. Kaydı onaylanan dersler, ders öğrenci kontenjanından düşülür. Öğrencinin ödediği ücret yeterli ise Yaz okulu kayıt günleri süresince ders ekleme, çıkarma, değiştirme yapılmasına sistem izin verecek, kayıtların son gün ve saatinde bu süreç durdurulacaktır. 03.07.2017  tarihinde sadece ders eklenebilecek, silme olmayacaktır.
  7. Diğer üniversite öğrencilerinin kayıtları YÖKSİS üzerinden kontrol edilecek olup, herhangi bir üniversitede kayıtlı olmayanlar ile yanlış beyanda bulunan öğrencilerin kayıtları silinecektir.
  8. Yaz okulu ücret iadeleri için öğrenciler,  ESOGUBS içindeki iade formlarını dolduracaklardır. Ders kayıtları tamamlandıktan sonra fazla ödemeler, öğrencilerin iade formlarında belirttikleri Banka İBAN numaralarına iade edilecektir

Duyurunun devamı için:

Diğer Üniversitelerden Gelecek Olanlar İçin Notlar:

1.     YAZ OKULU DERS İÇERİKLERİNİN UYGUNLUĞUNU KENDİ DERSLERİ İLE KONTROL ETMELİDİRLER. WEB TDE BÖLÜM SAYFASI DERS İÇERİKLERİ (DERS BİLGİ PAKETİ): https://ects.ogu.edu.tr/Lisans/Program/10

2.     ÖĞRENCİNİN KENDİ FAKÜLTESİNDE DERSİNİ SAYDIRMASI KENDİ SORUMLULUĞUNDADIR. (DERS SAYDIRMA İÇİN ÖĞRENCİ; YAZ OKULUNDA ALINACAK OLAN DERSLERİN İÇERİKLERİNİ İNTERNETTEN ÇIKTI ALIP ESOGÜ TDE BÖLÜM BAŞKANLIĞINA VEYA KENDİ FAKÜLTESİNE ONAYLATIR, KENDİ FAKÜLTESİNİN YÖNETİM KURULUNA SUNAR). (BİZİM ÜNİVERSİTEMİZ YÖNETİM KURULU KARARI İSTEMEMEKTEDİR. KARAR KENDİ FAKÜLTELERİ İÇİN, DERSİN SAYILMASI İÇİNDİR….)

3.     YAZ OKULU BİTTİKTEN SONRA ÖĞRENCİNİN NOTLARI DİĞER ÖĞRENCİLERLE TOPLU OLARAK ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞINCA KENDİ FAKÜLTESİNE GÖNDERİLİR.

Tüm öğrenciler için geçerli:

4.     YAZ OKULUNDA EN FAZLA 12 KREDİLİK DERS ALABİLİRLER. NOT ORTALAMASI 3'ÜN ÜZERİNDE OLAN ÖĞRENCİLER 15 KREDİ ALABİLİRLER.

6.     YAZ OKULUNDA KAYIT OLUNAN DERS, KAYIT DÖNEMİ BİTTİKTEN SONRA  SİLİNEMEZ.